Behuizing 3 5 inch harde schijf in de

Wij maken gebruik van cookies, en dit doen we: Voor functionele en analytische doeleinden. Om relevante advertenties te tonen. Om te zorgen dat je kunt inloggen met je account. Om onze dienstverlening te verbeteren voor onze gebruikers. Om te zorgen...

Aardbeving Bali 5 Augustus 2018

September 15, 2021
steiger-voor-schuin-dak-huren

Voor de kust van het eiland Lombok in Indonesië hebben zich een aantal zware aardschokken voorgedaan. De krachtigste had een magnitude van 7. Op Lombok zijn nu al 82 doden en honderden gewonden geteld. Even was ook een tsunamiwaarschuwing van kracht, maar die is inmiddels opgeheven. Update zo 05 aug 2018 23:20 Iets voor zeven uur 's avonds lokale tijd werd het eiland Lombok, ten oosten van het meer bekende Bali, getroffen door twee zware aardschokken. Die hadden een kracht van 6. 8 tot 7 en dat is veel. Bovendien vonden de bevingen plaats op een diepte van 10 kilometer en lag het epicentrum van de schokken in zee op 18 kilometer ten noorden van het eiland Lombok. Even werd een tsunami-alarm afgekondigd, maar dat is weer opgeheven. Volgens de lokale overheid zijn er al zekerl 82 doden en tientallen gewonden geteld. De meeste doden vielen door vallende brokstukken. Duzenden mensen zijn uit hun huizen geëvacueerd naar opvangcentra in open lucht. Ook in de hoofdstad Mataram was de schok erg krachtig en renden mensen in paniek de straat op.

Aardbeving bali 5 augustus 2010 qui me suit

aardbeving bali 5 augustus 2018 calendar

De aardbeving op Lombok is de tweede op het eiland in een week tijd. Bij die eerste beving kwamen zeker veertien mensen om het leven.

#earthquake #bali @NOS @telegraaf — jarda (@jarda98084605) August 5, 2018 Meer op Zware aardbeving treft Lombok: 'Iedereen als een gek de straat op' Altijd weten wat er speelt? Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Aardbeving bali 5 augustus 2018 calendar

"Het moment van de aardbeving klinkt als een bulldozer: BZZZZZZZZZZZ, een heel hard geluid. Mensen vallen om, je kunt gewoon niet blijven staan. Een machteloos gevoel. Het strand scheurt open en er ontstaat een soort lijn in het zand. " Komt er nu een tsunami? Het schudden stopt na een minuut. De elektriciteit valt uit, lichten doven en het wordt donker op het strand. Glazen vallen van de bar. In de verte klinkt het geluid van instortende gebouwen. Dan begint de paniek. Er klinkt hysterisch gegil. Paniekerig gaat er een vraag rond over het strand: komt er nu een tsunami? "Ik ga zo dood, dit zijn mijn laatste minuten, gaat er door mijn hoofd. En ik weet nog dat ik dacht: wat kut dat ik van niemand afscheid heb kunnen nemen. " Dany tijdens een eerdere vakantie op Gili Air Dany van Dijk De tsunami blijft uit. Dany en zijn vriend gaan op zoek naar twee andere Nederlanders die ze eerder hadden ontmoet. Ze lopen landinwaarts naar hun resort. Onderweg zien ze de verwoesting die de beving heeft aangericht.

Gelukkig helpt iedereen elkaar. Er zijn dokters, verpleegsters en mensen die koken. " Bij de aardbeving van gisteren raakten honderden mensen gewond. Veel van hen moesten in de buitenlucht behandeld worden aan hun verwondingen omdat ziekenhuizen beschadigd zijn. Na de beving, die een kracht had van 7, 0, zijn duizenden mensen uit hun huis geëvacueerd uit vrees voor naschokken. Het rampenteam zegt dat de aardbeving vooral in het noorden van Lombok grote schade heeft aangericht. Veel toeristen willen na de beving zo snel mogelijk naar huis: 'Het was een chaos van rennende mensen en iedereen viel' Tijdens en kort na de beving was er paniek onder inwoners en vakantiegangers. De schok werd ook gevoeld in delen van Java en op Bali. Op de luchthaven van Bali schuilden mensen onder de tafels. Een deel van het plafond kwam naar beneden. Onder de toeristen die de beving voelden, zijn ook Nederlanders. Op beelden die zijn gemaakt door een van hen is te zien hoe hotelgasten naar buiten rennen. De aardbeving werd gevoeld op Bali Michel Maas zag onderweg naar het noorden van het eiland, waar de verwoesting het grootst is; veel mensen zitten in open velden en tenten.

De aardbeving op het eiland Lombok gebeurde op 5 augustus 2018 om 11:46:37 UTC (19. 46 uur lokale tijd) en had een kracht van 6, 9 M w. [2] Het officiële dodental staat op 555. [3] Naar schatting zijn er 77. 000 huizen verwoest en werden bijna 400. 000 mensen dakloos. De aardbeving was tot dan toe de grootste en de sterkste aardbeving in de geschiedenis van Lombok. [4] Op 9 augustus volgde een tweede beving met een kracht van 5, 9 M w. Deze richtte vooral veel schade aan, doordat veel gebouwen die bij de eerste beving al waren beschadigd het alsnog begaven. [5] [6] Op 19 augustus volgde een derde reeks aardbevingen met een kracht van 6. 3 M w en 6, 9 M w. [7] [8] Meerdere huizen en gebouwen zijn beschadigd, volgens de woordvoerder van de Indonesische calamiteitendienst. Op 28 juli 2018 was er een voorschok met een kracht van 6, 4 M w. Het epicentrum hiervan lag bij het plaatsje Sembalun Selong. [9] Zie ook [ bewerken | brontekst bewerken] Lijst van aardbevingen in Indonesië

Aardbeving bali 5 augustus 2012.html

Lokale bewoners zijn in paniek. Ze wijzen op hun ingestorte huizen, waar nog mensen onder het puin vastzitten. Ze zien ook mensen roerloos op straat liggen. Naast iemand ligt een afgerukt been. Ze lopen door zonder iemand te helpen. Waarom niet? Die vraag stelt Dany zich nu af en toe nog wel. "Ik had het wel moeten doen, dat denk ik nu echt wel. Maar toen ging het over veilig zijn. Bovendien was mijn vriend echt in paniek. " De schade op Gili Air Ergens tegen de avond vinden de vier vrienden elkaar terug. Soms hebben ze even internet op hun telefoons. Dan druppelt er wat nieuws binnen. Maar niemand weet echt iets. Er is niets te vinden over de schade, slachtoffers of hulp. Met z'n vieren proberen ze te slapen in de open lucht bij een zwembad. Dat gaat maar amper, want er volgen tientallen naschokken die nacht. Bij iedere schok zitten ze weer rechtop. Op een van die momenten kijkt Dany omhoog. Hij ziet een hemel vol witte sterren. "Het contrast is raar. Dat natuur zo wreed en tegelijk zó mooi kan zijn. "

  • Derde wiel aan de wagen - Vertaling naar Engels - voorbeelden Nederlands | Reverso Context
  • De mooiste fotos ter wereld facebook
  • Pokon Onkruid & Mos Weg! 1375gr - Pokon - Groen doet je goed
  • Aardbeving bali 5 augustus 2018 song
  • Het spijt me heel erg
  • Aardbeving bali 5 augustus 2018 calendar
  • Aardbeving bali 5 augustus 2018 trailer
aardbeving bali 5 augustus 2018 song
  1. Wel of niet vaccineren kinkhoest zwangerschap
  2. Welke kosten zijn aftrekbaar eenmanszaak
  3. Flora keramiek gouda holland royal society

Foto voor in de keuken, 2024