Behuizing 3 5 inch harde schijf in de

Wij maken gebruik van cookies, en dit doen we: Voor functionele en analytische doeleinden. Om relevante advertenties te tonen. Om te zorgen dat je kunt inloggen met je account. Om onze dienstverlening te verbeteren voor onze gebruikers. Om te zorgen...

Ruimte Tussen Tandvlees En Kies

September 15, 2021
sichuan-food-reguliersdwarsstraat-35-amsterdam

Synoniemen: ruimte tussen tandvlees en tand, tussenruimte tandvlees en tand « Terug naar het overzicht Ontstoken tandvlees Ontstoken tandvlees kan leiden tot teruggetrokken tandvlees. Gezond tandvlees is roze, ligt strak om de tanden en kiezen en bloedt niet als u uw tanden poetst. Rood, gezwollen of bloedend tandvlees duidt meestal op ontstoken tandvlees. Tandplak op de overgang van uw tandvlees naar uw tand of kies en de plak die tussen uw tanden en kiezen zit, veroorzaken ontstoken tandvlees. Dit stadium wordt gingivitis genoemd. Als u plak niet goed verwijdert, zorgen de bacteriën in de plak ervoor dat uw tandvlees verder ontstoken raakt. Niet verwijderde plak verkalkt tot tandsteen. Aan tandsteen hecht zich makkelijk weer nieuwe plak. Tussen de tand en het tandvlees zit een kleine ruimte (pocket). Omdat ontstoken tandvlees los komt te staan van de tanden en kiezen wordt die ruimte dieper. De ontsteking in de tandvleesrand kan zich uitbreiden in de richting van het kaakbot. Daardoor laat het tandvlees nóg verder los.

Ruimte tussen tandvlees en kies 2

ruimte tussen tandvlees en kies 2

Ruimte tussen tandvlees en kies en

Door een goede, dagelijkse mondhygiëne en regelmatig bezoek aan de tandarts en mondhygiënist, kan je voorkomen dat er opnieuw parodontitis ontstaat. Flap-operatie Als verdiepte pockets erg diep zijn of als zij niet goed bereikbaar zijn, kan er tandplak en tandsteen achterblijven na de professionele gebitsreiniging. Het tandvlees blijft ontstoken en de pockets blijven verdiept. Om die pockets toch goed te kunnen reinigen, is het soms nodig dat de tandarts een operatieve behandeling uitvoert aan het tandvlees. Zo'n operatieve behandeling heet een flap-operatie. Bij een flap-operatie maakt de tandarts, onder plaatselijke verdoving, het tandvlees los van de tanden en kiezen. Daardoor zijn de tandplak en het tandsteen veel beter zichtbaar en goed bereikbaar voor verwijdering. Ook wordt het onstoken tandvlees verwijderd. Het tandvlees wordt zo strak mogelijk over het resterende bot teruggeplaatst zodat er geen pockets meer overblijven. Bij een goede mondhygiëne kan dan een stabiele situatie worden verkregen.

Ivoren Kruis — Home

Laat ook je beginnende tandvleesontsteking dus op tijd behandelen. Last van teruggetrokken tandvlees of loskomende tanden? Dit kunnen symptomen zijn van parodontitis. Bij parodontitis laat je tandvlees namelijk los van je tanden en kiezen. Ontstoken tandvlees of parodontitis hoeft niet persé het hele gebit te treffen, maar kan ook tussen twee tanden of kiezen zitten. Parodontitis is soms lastig te herkennen Niet bij iedereen is parodontitis goed zichtbaar en daarom kan het lang onopgemerkt blijven. Het gevaar daarvan is dat de ontsteking pas ontdekt wordt in een laat stadium. Laat een mondhygiënist je gebit daarom regelmatig controleren en reinigen. Oorzaak van parodontitis Parodontitis is een ernstige vorm van tandvleesontsteking. Verwaarloos je een beginnen tandvleesontsteking? Dan kan dit dus leiden tot parodontitis. Hoe ontstaat tandvleesontsteking? Ons eten en drinken zit bomvol suikers en andere koolhydraten. Samen met de bacteriën en het speeksel in je mond vormen ze tandplak. De bacteriën in tandplak produceren allerlei (gif)stoffen die je tandvlees irriteren en tandvleesontsteking kunnen veroorzaken.

Ruimte tussen tandvlees en kies

  1. Inloggen MijnKPN Zakelijk | KPN Zakelijk
  2. Www bibliotheek nl passend lezen
  3. Ruimte tussen tandvlees en kies video
  4. Ruimte tussen tandvlees en kies youtube
  5. IPhone 11 uitzetten - iPhones & iPads - GoT
ruimte tussen tandvlees en kies 2019

Foto voor in de keuken, 2024