Behuizing 3 5 inch harde schijf in de

Wij maken gebruik van cookies, en dit doen we: Voor functionele en analytische doeleinden. Om relevante advertenties te tonen. Om te zorgen dat je kunt inloggen met je account. Om onze dienstverlening te verbeteren voor onze gebruikers. Om te zorgen...

Landis Gyr E350 P1 Poort

September 15, 2021
tp-link-tl-wa855re-handleiding

Blijkbaar in jouw beeld wel, dus... leg eens uit... waar zit dat dan in jouw beeld? Wat heeft een OC uitgang met de definitie van '1' en '0' te maken? Op 12 november 2018 08:34:02 schreef Bult: [... ] Ik neem aan dat je doelt op het aansluiten van 5V op pin 1 en pin 6? Nee. De open collector output heeft een pullup nodig. De RTS pin heeft 5V nodig. Zonder dat je die twee dingen "fixed" blijf ik roepen: "natuurlijk werkt het zo niet".

Landis gyr e350 p1 poort power

@testman: Je hebt het fout. Het is iedere 10 seconden. Je krijgt een aantal records, waaronder "actueel instantaan gebruik" en de meterstanden. De gasmeter geeft kennelijk ieder uur z'n laatste stand door, dus die meterstand veranderd slechts ieder uur. rew op 8 november 2018 09:32:36 (19%)] @TS, Kan het mis hebben, maar het zit nu anders aangesloten als in de link. Of er staat verkeerde tekst bij het voorbeeld. Als je haar maar goed zit, GROETEN LAMBIEK. Rew heeft gelijk.. De VCC pin van Port 1, MOET 5 volt aangeboden krijgen, en nul natuurlijk, DAN pas komt er op de o/p data te staan. Voor zover ik kan vinden is pin 1 en pin 6 alleen uitgaande 5V. Maar ik kan het eens proberen. Moet ik wel een 6p RJ11 zien te vinden. De gene die ik nu heb heeft er slechts 4 (2-5). Dit schema heb ik ook nog gevonden wat schematisch de P1 poort weergeeft. Als ik tussen pin 2 en 3 en tussen 2 en 5 meet, meet ik iets van 750 ohm. Op 8 november 2018 14:10:43 schreef Bult: Dit schema heb ik ook nog gevonden wat schematisch de P1 poort weergeeft.

Ga weer verder knutselen! Op 12 november 2018 08:10:52 schreef Bult: USB-FT232 P1 Rood-VCC Zwart-RTS Zwart-GND Rood-GND Wit-RX Geel-RX Hoe kan ik dit tactisch brengen? Er zijn diverse mensen die hierboven hebben uitgelegd hoe eea werkt en dat deze aansluiting niet voldoende zal zijn. Een andere USB-serieel converter proberen heeft niet zo veel zin als je de boel toch niet goed aansluit. Op 12 november 2018 08:20:21 schreef rew: [... ]Hoe kan ik dit tactisch brengen? Er zijn diverse mensen die hierboven hebben uitgelegd hoe eea werkt en dat deze aansluiting niet voldoende zal zijn. Een andere USB-serieel converter proberen heeft niet zo veel zin als je de boel toch niet goed aansluit. Ik neem aan dat je doelt op het aansluiten van 5V op pin 1 en pin 6? Verschillende websites met uitleg verklaren duidelijk dat dit een UITGAANDE spanning is voor het voeden van externe lezers van de P1 poort. Ook als ik de pinnen meet zie ik 5V staan. Zie niet in dat het dan relevant zou zijn om hier extern 5V op aan te sluiten.

  1. Mooi weer in december waar te
  2. Man bijt hond gemist 2020 model
  3. Hoe werkt een tweede simkaart
  4. Domotica op Raspberry DSMR Nederlandse P1 Poort Kabel voor Smart Slimme Meter met FTDI Chip 5v TTL UART Logica Niveau Signalen USB naar RJ12 6P6C Poort (voor Landis GYR E350) : Amazon.nl: Elektronica
  5. Squla opzeggen binnen 30 dagen van
  6. Kinderwagen tweeling 3 in 1 blanket
landis gyr e350 p1 poort 2

Landis gyr e350 p1 port louis

2', 34202) Stop de telnet sessie door ' +]' te typen en dan 'q'. Op Raspberry Pi kan de TCP/IP - serial bridge gestopt worden door ' +C' te typen. De meterdata over het netwerk. De meterkast met de Landis&Gyr E350 en de P1 naar tcp interface Run TCP/IP - serial bridge als service Maak een user en groep aan op de Raspberry Pi waaronder de serial-tcp bridge moet runnen. groupadd p1serial adduser -g p1serial p1serial Plaats het bestand tcp serial in /usr/local/bin Plaats het bestand rvice in /usr/local/etc/systemd/system (maak de directory eventueel aan als deze niet bestaat). Maak een symbolic link in de directory /etc/systemd/system naar /usr/local/etc/systemd/system/rvice cd /etc/systemd/system $ sudo ln -s /usr/local/etc/systemd/system/rvice Voer uit sudo systemctl daemon-reload sudo systemctl enable rvice sudo systemctl start rvice De p1-tcp service zal nu automatisch opgestart worden als de Raspberry Pi opstart.

16 januari 2020 Henri Techniek Het is al weer zo'n 3 jaar geleden dat mijn eerste blog over de slimme meter uitkwam. Door verschillende lezers zijn ook nuttige bijdragen geleverd hoe het ook kan en zelf doe ik het inmiddels ook al weer een beetje anders. Tijd voor een update (en een extra toevoeging voor data verzameling). De ESP8266 (arduino compatible) WiFi-chip heeft inmiddels vele mogelijkheden om allerlei functionaliteit te automatiseren. Met de ESPEasy software is het heel eenvouding om aangesloten sensoren of actuatoren aan te sturen en te koppelen met bijvoorbeeld Domoticz. Voor een paar euro heb je een ESP8266, en in de vorm van de Wemos D1 is het bijna een kwestie van een microUSB kabel aansluiten en gaan. ESPEasy () heeft bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om de telegrammen van een P1 poort van een slimme meter uit te lezen en als gateway te fungeren voor Domoticz. We gebruiken als het ware de seriele poort via WiFi. Ik stuitte op de volgende website: Mooi schematisch ziet dat er zo uit: De seriele poort op een Wemos wordt hiermee aangesloten op de slimme meter.

Landis gyr e350 p1 poort specs

landis gyr e350 p1 poort uitlezen

Met wat fine tuning levert dat een mooi printontwerp op en door de integratie met een printfabrikant heb je dan in een paar dagen je print in huis (of meerdere). Het resultaat mag er zijn: De Wemos moet ook nog even de juiste software geflashed krijgen: ESPEasy. Download een release en flash deze met de stappen zoals hier genoemd. Voor een Wemos d1 kun je de 4M/4096 versie gebruiken. Op bovengenoemde pagina wordt ook de procedure beschreven om de ESP in te stellen op je WiFi netwerk. In de rest van de tekst ga ik er vanuit dat de ESP bereikbaar is via je netwerk en je het IP-adres weet. Je kunt nu de Wemos verder instellen via [IP ADRES WeMos]/. Zie onderstaande afbeelding. In Domoticz kun je nu hardware toevoegen van het type 'P1 Smart Meter with LAN interface': En vervolgens kun je via 'devices' in domoticz de nieuwe devices toevoegen van de slimme meter, waar mooie grafiekjes in verschijnen: Bonus: Je watermeter ook aansluiten op de Wemos De Wemos heeft nog een heleboel vrije poorten en het is natuurlijk leuk om hier meer op aan te kunnen sluiten.

De transistor+weerstand zorgt ervoor dat het signaal geinverteerd wordt en er geen 5 volt op de Wemos terecht komt, dat kan de Wemos niet aan namelijke (max 3. 3V). Mijn eerste poging was een experimenteer-print met daarop de juiste componenten. Aansluiten op de slimme meter en loggen maar. Echter, ik heb tegenwoordig een Landis+Gyr E350 meter, en die had nog even een pull-up weerstand nodig. (dat is het geval bij Landis+Gyr en Iskra. De meters van Kamstrup en Kaifa hebben de weerstand niet nodig). Mijn experimenteerprint zag er zo uit: Maar een experimenteerprint met losse draden in de meterkast, daar ben ik niet zo'n fan van. Dus leek het me wel een goed idee om zelf een print te gaan ontwerpen. Op EasyEDA ben ik aan de slag gegaan met het natekenen van het schema. Je kunt hiervoor meerdere online-omgevingen gebruiken. Of bijvoorbeeld Fritzing. Een schema resulteert in een printontwerp. In EasyEDA kun je bij het selecteren en verbinden van de juiste componenten dat vrijwel automatisch laten doen.

Ga naar onze Privacyverklaring voor meer informatie over hoe en voor welke doeleinden Amazon persoonsgegevens gebruikt (zoals de bestelgeschiedenis van Amazon Store).

Foto voor in de keuken, 2024