Behuizing 3 5 inch harde schijf in de

Wij maken gebruik van cookies, en dit doen we: Voor functionele en analytische doeleinden. Om relevante advertenties te tonen. Om te zorgen dat je kunt inloggen met je account. Om onze dienstverlening te verbeteren voor onze gebruikers. Om te zorgen...

Weetjes Over Het Tropisch Regenwoud

September 15, 2021
cognitieve-ontwikkeling-kind-3-jaar

Alle gorilla's leven in de regenwouden van centraal Afrika. Deze apen worden ernstig bedreigd. Op de site WNF-Rangers vind je allerlei weetjes over de gorilla. Mexico Mexico is een land van uitersten. Er zijn droge woestijnen en vochtige, tropische regenwouden. De hoofdstad Mexico-Stad is de grootste stad ter wereld. Het is een moderne stad. 134. Kijk in de (school)bieb. Orang-Oetan leefgebied De orang-oetan wordt met uitsterven bedreigd. Het leefgebied van de aap wordt steeds kleiner. Nienke reist af naar Borneo om dat leefgebied te bezoeken. Ze ziet dat grote stukken regenwoud zijn gekapt voor de productie van palmolie. Bekijk deze speciale aflevering van Het Klokhuis in het kader van de... Piranha's Bart gaat op zoek naar de gevaarlijkste vis ter wereld, de piranha! In het regenwoud van Bolivia zwemmen drie soorten piranha's. Bart probeert ze te lokken met een stuk koeienvlees. Daarna gaat hij zelf het water in. Zouden piranha's ook mensen eten? Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

4. weetjes | tropische regenwouden

  • Weetjes over het tropisch regenwoud hotel
  • Weetjes over het tropisch regenwoud de
  • Weetjes

Op de bosvloer groeien mossen en varens en leven naast ontelbare insecten ook schildpadden, kleien hertjes, wilde varkens, … De Tweede etage: de kroonlaag en de reuzenbomen En helemaal bovenop zit het hoofdkronendak

weetjes over het tropisch regenwoud du

De bomen slaan immers een gigantische hoeveelheid koolstof op. Het zou rampzalige gevolgen hebben als al die koolstof vrij zou komen. 11. Toen de Spaanse ontdekkingsreiziger Francisco Orellana rond 1540 het Amazonewoud verkende, werd hij aangevallen door vrouwelijke krijgers. Daarom noemde hij het gebied Amazone, naar de gelijknamige vrouwelijke krijgers uit de Griekse mythologie. 12. Heel veel van ons voedsel vindt zijn oorsprong in het Amazonewoud: koffie, chocolade, aardappels, bananen, ananas, maïs, zwarte peper, tomaten....... 13. De vloer in het Amazonewoud is bijna volledig donker door het dikke bladerdek erboven. Wanneer het regent, duurt het tien minunten voordat de druppels de grond bereiken. © James C. Trager, Wikicommons 14. In het Amazonewoud wonen veertien soorten mieren die andere kolonies van mieren aanvallen, hun jongen stelen en die tot slaven maken. 15. De plek waar de Amazonerivier in de oceaan uitmondt is zo breed dat er een eiland dat even groot is als Zwitserland in ligt.

Herbebossing Bart is in Bolivia, bij het grootste tropische regenwoud ter wereld. Het gebied wordt bedreigd. Bomen worden gekapt voor het hout, of platgebrand, zodat boeren hun koeien op de grond kunnen laten grazen. Om ervoor te zorgen dat het regenwoud niet kleiner wordt, worden er nieuwe bomen gepland. Bekijk... De Orang-oetan Het leven van een Orang-Oetan en haar baby in het regenwoud van Maleisië. De kleine moet nog veel leren. Bekijk het filmpje op Het oerwoud De bossen in Nederland zijn niet zo groot. Je loopt een uur, misschien twee, en je bent er alweer uit. In andere landen kun je bossen vinden die groter zijn dan heel Nederland. Je vindt ze vooral in de tropen, het gebied rond het midden van de aarde. Meer informatie... De aarde vanuit het ISS Vanuit het ISS kon André Kuipers goed zien hoe de aarde verandert. Regenwoud dat verdwijnt en vissersboten die de oceanen leegvissen. Hoe ziet dat er vanuit de ruimte uit? Bekijk het filmpje van Ontdek de Ruimte op De gorilla Er bestaan 2 soorten gorilla's, de westelijke en oostelijke gorilla.

weetjes over het tropisch regenwoud en

Webpad tropisch regenwoud In dit webpad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over het tropisch regenwoud. Tropische regenwouden Bij een tropisch regenwoud denk je waarschijnlijk aan kleurrijke papegaaien, schreeuwende apen en schitterende vlinders. En vooral aan heel veel groen. 206. Kijk in de (school)bieb. Wereld Natuur Fonds Op deze site vind je alle informatie over het Wereld Natuur Fonds. Het Wereld Natuur Fonds Het Wereld Natuur Fonds (WNF) doet er alles aan om de natuur op aarde te beschermen. 393. Kijk in de (school)bieb. WWF-Rangers WNF-Rangers komen op voor wilde dieren, zoals de reuzenpanda, de haai en de olifant. Meer weten over de WNF-Rangers? Neem een kijkje op deze site.

WIST JE DAT… - Het Amazone regenwoud ongeveer 100 keer zo groot als Nederland is! - In tropische regenwouden bijna de helft van alle diersoorten die er bestaan leven! - In het tropisch regenwoud de bomen wel 60 meter kunnen worden! - Er In het tropisch regenwoud per jaar wel 2, 5 meter neerslag kan vallen! - In het tropisch regenwoud sommige soorten mieren wel 3 cm lang zijn! - De meeste spullen uit het tropisch regenwoud komen bijvoorbeeld cola, rubber of sommige houten stoelen! - Als je het tropisch regenwoud van boven bekijkt het op een groot groen tapijt lijkt, kijk maar eens op google maps satelliet! - Er van 1950 tot 1970 1% van alle regenwouden is gekapt en van 1970 tot nu 14% is gekapt! - Er in tropische regenwouden de meeste bomen bij elkaar leven! - Er maar 2% van al het zonlicht dat op het bladerdak schijnt op de bodem komt! - Er is een keer in de tropen een ijsbeer gevonden. Hij heet Inuka. Hij is nu 23 jaar en leeft in de dierentuin in Singapore.

Foto voor in de keuken, 2024